România mea frumoasă

România sufletului meu…

…este incredibil de frumoasă. De aceea am decis să o promovez și să împărtăşesc ceea ce pe mine m-a fascinat de-a lungul timpului la ţara noastră, indiferent de problemele de actualitate cu care se confruntă.

Am avut posibilitatea să o vizitez încă de când eram mică şi am continuat să o fac până în momentul de faţă. Sunt locuri dragi sufletului meu unde aş reveni ori de câte ori mi se face dor şi locuri pe care nu am ajuns să le vizitez până acum, despre care doar am citit sau am văzut fotografii.

Cu ceva luni în urmă, un profesor a încercat să ne convingă la cursuri că noi nu mai avem de mult o ţară bogată şi am înţeles apoi după explicaţii că se referă la resurse. Totuşi, România nu este o ţară săracă, este plină de bogăţii şi o mare parte dintre acestea sunt ascunse.

Am scris la început la prezentarea despre mine că uneori îmi e dor de mare şi alteori de munte. Nu e vorba neapărat de decizii, ci vorba aceea ‘Cu cât ai mai multe pasiuni și dorințe, cu atât ai mai multe căi spre fericire’. 🙂 Stau foarte aproape de mare şi cu toate acestea sunt zile întregi când nu ajung să o văd. De munte nu mai zic.

Nu e necesar să căutăm să plecăm mereu în vacanţe în afara ţării, cu toate că sunt oricând binevenite. Mie mi-ar plăcea doar să am mai mult timp liber să pot vizita România. Fie că e vorba de mare, de munţi, de câmpii, de podişuri, relieful ţării noastre este de o diversitate şi o complexitate aparte. Pe mine m-a fascinat întotdeauna geografia şi turismul şi în sfârşit pot să deschid comorile mele ascunse şi să vi le împărtăşesc.

Fie că e vorba de plecări, de cazări, voi lăsa lucrurile frumoase să iasă la suprafaţă deoarece trăim într-o lume minunată şi Mama Natură a fost darnică.
Să fim mai buni!

0